Centrul de ajutorAjutor
Aur
Economii în lingouri de aur

V-ați stabilit drept obiectiv să economisiți în aur.
La fiecare achiziție vi se alocă părți din lingori de aur mari.

Economii în lingouri de aur
Bancnotele se devalorizează continuu

Creșterea uriașă a masei monetare dispusă de guverne a avut drept consecință devalorizarea continuă a bancnotelor. Aurul nu este afectat de politica monetară a guvernelor. Când bancnotele își pierduseră valoarea, cei care dețineau aur putea face plăți oriunde.

Aurul conservă valoarea

La introducerea Euro în anul 1999, cu 100 Euro se puteau cumpăra 12,7 grame de aur. 16 ani mai târziu, 100 Euro mai ajungeau pentru a cumpăra doar 2,8 grame de aur.

Aurul câștigă în vremurile neliniștite.

Istoria ne arată că cererea de aur, la fel ca și prețul aurului, au crescut întotdeauna atunci când climatul economic sau politic al țărilor era de criză și valutele pierdeau din puterea de cumpărare.

Aurul este cea mai veche valută din lume.
Rezervele de aur se apropie de epuizare.

Aurul nu poate fi extras la nesfârșit. Întreaga cantitate care mai poate fi extrasă se apreciază la aprox. 45.300 tone și menținându-se ritmul actual de exploatare, ea ajunge doar pentru următorii 15 ani.

Cererea de aur crește

Marile state ale lumii își majorează actualmente rezervele de aur. Cantitatea de aur care se extrage anual este de cca. 3.000 tone, iar cererea actuală de aur este de cca. 4.100 tone pe an.

Aurul trebuie să fie inclus în orice portofoliu.

Agențiile internaționale de investiții recomandă ca minim 10% din patrimoniul Dvs. să fie securizat prin aur fizic. Administratorii de patrimonii achiziționează pentru clienții lor înstăriți aur în schimbul unei părți a averii, pentru siguranță. Băncile centrale ale statelor depozitează aur drept rezervă valutară.

Nu se devalorizează

  • Aurul este considerat sigur în timp de crize.
  • Aurul a supraviețuit crize economice, reforme valutare și falimente statale.
  • Aurul se folosește de peste 3.000 de ani pentru conservarea valorii.
Evoluţie valorică

  • Cererea pe plan mondial depășește producția.
  • Aurul este puțin deoarece cantitatea exploatabilă este limitată.
  • Aurul nu poate fi produs sintetic.