Centrul de ajutorAjutor
Argint
Economii în lingouri de argint

V-ați stabilit drept obiectiv să economisiți în argint.
La fiecare achiziție vi se alocă părți din lingori de argint mari.

V-ați stabilit drept obiectiv să economisiți în argint.
Metal prețios cu acțiune antibacteriană

Datorită acțiunii sale bactericide, argintul este foarte important pentru utilizările sale în medicină. Industria profită de această acțiune la producția de frigidere și mașini de spălat. Vechii egipteni cunoșteau această acțiune și păstrau apa potabilă în vase căptușite cu argint.

Cea mai mare conductivitate în raport cu toate celelalte metale

Argintul are cea mai mare conductivitate electrică și termică dintre toate metalele și este încorporat în fiecare autoturism, telefon mobil și întrerupător de lumină. Argintul nu se oxidează și este de neînlocuit în industrie.

Argintul se consumă

Argintul profită de faptul că este privit doar în mică măsură ca metal cu scop investițional, iar pe de altă parte, că cea mai mare parte a producției anuale noi este necesară în scopuri industriale.

„„Argintul imperios necesar și pe cale de epuizare nu este corect apreciat și reprezintă o șansă unică.“
Ted Butler – analist al argintului
Rezervele de argint se apropie de epuizare

Argintul nu poate fi extras la nesfârșit. Întreaga cantitate care mai poate fi extrasă se apreciază la aprox. 510.000 tone și menținându-se ritmul actual de exploatare, ea ajunge doar pentru următorii 20 ani.

Cererea de argint crește

Rezervele limitate de apă la nivel mondial conduc la căutarea unor căi noi de obținere a apei, care utilizează argintul. Populația mondială în creștere are nevoie de aparate electrice iar necesarul de aplicații medicale este tot mai mare.

Un alt domeniu de utilizare îl reprezintă instalațiile solare. Energia solară este un domeniu în ascensiune care reclamă un necesar mare de argint în viitor.